Förra helgens kurs för Frida Wallén

Under helgen som gick samlades ett gäng instruktörer och andra aktiva i klubben för att vara med på kurs för Frida Wallén. Frida är en framgångsrik hundförare och hundtränare bosatt i trakten av Enköping (läs mer på sundbergshundtjänst.se). Hon har varit här på klubben flera gånger och hållit i uppskattade kurser för bruks- och lydnadsekipage.

Åtta ekipage med hund medverkade och sedan satt det ett antal som åhörare på läktaren. Frida hade ett headset som hon hela tiden pratade i och på så sätt kunde alla tydligt följa hennes instruktioner och förklaringar. Alla åhörare fick avbryta för frågor under passet och det bidrog till många givande diskussioner. Medverkande hundar var allt från unghundar på 8-9 månader till elithundar på SM-kvallistan. Det var väl det spannet som bidrog till en så givande helg. Det gav verkligen alla som var där något att ta med hem till sin egen träning och framförallt en massa nya verktyg att ta med som instruktör på kurser framöver.

Frida är en enorm inspirationskälla med massor av energi och ett sånt engagemang i alla ekipage. Hon ser möjligheter för alla och har ett sånt positivt, sprudlande sätt! Förutom redskap för hundträning fick vi som deltagare också en hel del tips på mental träning, mental fokus inför både träning och tävling. Minst lika viktigt som att träna hunden rätt!

Tack Frida för den här gången och tack till Utbildningssektorn för ett bra arrangemang. Ni som inte var där – Missa inte att hänga på en liknande kurs när tillfälle ges nästa gång!