Hantering av balanshindret

Balansbommen har under en period varit defekt. Den är nu lagad och felet var att ifästningen på mittendelen hade släppt lite vilket gjorde att det blev ett för stort glapp mellan mittendel och nedfart. Den är nu helt återställd och går att användas igen!

Det som verkar vara anledningen till skadan är att vi tränat på balansen nedsänkt i perioder. Alltså att vi lagt ner den på borden för att träna på lägre balans. Ingen av oss har gjort detta oaktsamt och vi har inte vetat om att det sliter på balansen så ingen ska känna dåligt samvete över detta! Men nu när vi vet om att den inte håller för det måste vi sluta träna med den så. Det går fortfarande att lägga bara nedfart på ett bord eller liknande och träna. Tänk då på att plocka ner den andra delen också så att balansen inte blir en fälla! Tänk också på att återställa den när du är klar.

Alla gånger balansen flyttas och plockas isär måste vi tänka på att lyfta av delarna genom att lyfta loss dem längst upp och då lyfta helt rakt upp. Lyfter man i nedfartens nederkant förstörs ifästningen igen.

Vi hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att se till att detta följs så att vår balans får hänga med flera år till!

Vänliga hälsningar

Agilitygruppen