Information kring agilityträning utomhus

Hej alla träningsglada medlemmar!

Nu verkar våren vara på gång och arbetsgruppen har därför beslutat att bära ut lite agilityhinder på C-planen. Alla hinder är inte ute än, men det finns hopphinder, slalom, tunnlar, däck och kontaktfältshinder (ej A-hinder) till medlemmarnas förfogande. För att få träna på klubbens hinder krävs medlemskap i Linköpings Brukshundklubb.

SONY DSCUnderlaget är i dagsläget torrt och springbart men vi måste komma ihåg att gräset inte hunnit rota sig ännu. För att planen ska hålla hela säsongen är det därför viktigt att vi alla tar ansvar och tränar med eftertänksamhet i början. Vid banbyggnation är det därför viktigt att bygga där det är torrt och inte alltför upptrampat. Om hundarna river upp underlaget under träningspasset så flytta gärna hindren emellanåt så tar inte planen lika mycket skada och återhämtar sig snabbare.
Det är också viktigt att vara rädd om hindren! Lämna inga hoppbommar slängda i gräset, ha alla tunnlar förankrande med tunnelsäckar så de inte blåser bort. Titta även så tunnelhållarna inte trycker ihop och ger tunnlarna en oval form.

I nuläget är det endast tillåtet att träna på C-planen och inga hinder får bäras upp och användas på den inhägnade agilityplanen. Detta på grund av att den planen är avsedd för kursverksamhet och har ett känsligare underlag som måste få chans att rota sig ordentligt innan vi börjar springa på det.

Om alla hjälps åt att följa dessa önskemål kommer vi ha planer och hinder som klarar ännu en fantastisk agilitysäsong!

Väl mött
Arbetsgruppen i agility